3 thoughts on “Meer gevoelens

  1. Interne gedachten/gevoelens en extern geuite gedachten/gevoelens.Zijn wat mij betreft twee dingen. Wat jij zegt, je hebt een gevoel en uit dit. In dit proces gaat er iets van de beginwaarde af.
    Alleen is dit bijzonder subjectief, hoeveel gaat eraf of komt er iets bij?

    Omdat we het proces niet fatsoenlijk kunnen schetsen, kan je het beter als twee dingen zien. Beide als product van een apart proces.
    Kan het dan nog afdoen van de waarde? Of is het appels met peren vergelijken?
    Uiteraard moet de toehoorder hier ook rekening mee houden.

    Dus poneer ik de stelling:
    Omschrijven van gevoelens is een apart proces als het ervaren ervan. Vergelijking is niet of slecht mogelijk. Mocht er ”waarde” ontsnappen is dit niet door het proces van gedachten naar woorden, maar door onbekwaamdheid van de luisteraar of de onzekerheid van de verteller.

  2. De poëtische constatering treft mij, de feitelijke analyse die volgt is er een perfect voorbeeld van.. De lezer heeft het kennelijk niet begrepen..

  3. Simon, wat heb ik volgens jouw niet begrepen? En wat is de vormende constatering waar jij het over hebt ?

    Ik hoop dat je inziet dat een gedachte en een uiting twee verschillende dingen zijn. Er gaat niks verloren, behalve wellicht in de illusie van waarde. Als Tas dit geschreven heeft met in zijn achterhoofd de vermindering van waarde in de illusie, oké. Alleen ik wou delen dat die ”vermindering van waarde”gebaseerd is op illusie.

    Evolutionair gezien heeft het delen van emoties en het ontwikkelen van emotie, geweldig toevoegende waarde gehad.

    En nog een praktijk voorbeeld. Jij deelt iets in conclusies , maar deelt niet je emotie en onderbouwing ervan. Ik weet totaal niet wat je bedoeld. Het delen en structureren van je emoties zou veel toevoegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *